Verktygslådan alla behöver i hemmet

oktober 23, 2018

Alla människor är i behov av verktygslåda i sitt hem. Det spelar ingen roll om du bor i hyresrätt, hus eller bostadsrätt. Det finns alltid någon skruv som behöver skruvas till, någon spik som behöver hamras tillbaka eller någon kant som behöver slipas till. Att ha en ordentlig verktygslåda med de mest grundläggande verktygen är därför väldigt rekommenderat.

Hur verktygslådan ser ut beror naturligtvis på det egna intresset för att bygga och laga, men för att klara av de vardagliga situationerna har vi gjort en lista på de verktyg som är mest nödvändiga att ha hemma.

  • Skruvmejslar – Du får mer än gärna ha fler än en och i olika storlekar och former. Skruvmejslar är relativt billiga och kan användas till mycket mer än man tror.
  • Hammare – Varje hem måste ha en hammare, inte minst för att hänga upp de där snygga tavlorna som du inhandlade för ett tag sedan. Det finns hammare i olika storlekar, men vanligtvis räcker det med en helst vanlig.
  • Spik och skruv – Det är inte ovanligt att skruvar lossnar och rullar iväg in under soffan. Se därför till att ha ett utbud av skruvar och spik i olika storlek.
  • Skiftnyckel – Visst, en skiftnyckel kanske inte är ett verktyg som man använder sig av varje dag, men när du väl behöver den så kommer du att märka avsaknaden ordentligt. En skiftnyckel kan regleras för större och mindre ändamål och finns även i olika storlekar. Gör du inga större byggprojekt så satsa på en skiftnyckel av mindre slag.
  • Tänger – Med en bra tång kommer du långt, men med flera bra tänger kommer du ännu längre. Se till att din verktygslåda åtminstone har två olika typer av tänger.