Så förvandlar du ditt sovrum till ett lyxigt hotellrum

september 3, 2018

Är du trött på hur ditt sovrum ser ut och är inrett? Den senaste tiden har flera kända inredningsbloggare hakat på trenden att renovera sovrummet för att få det att likna ett riktigt lyxigt hotellrum. Här får du tips på hur du lyckas med en sådan renovering.

Förberedelser inför renoveringen av sovrummet

Innan själva renoveringen påbörjas bör du ha en detaljerad planering för hur du vill att slutresultatet ska se ut. För att hitta den bästa lösningen för just ditt sovrum, är en rekommendation att gå in på olika hotells hemsidor och kolla på bilder. Hitta inspiration på bland annat denna sidan, Hotels rabattkod. När du ser ett rum eller en stil som du gillar kan du spara en bild av just det rummet och när du kikat runt ett tag kommer du att ha ett helt album med bilder att inspireras av. Välj sedan ut de detaljer, tapeter, färger, heltäckningsmattor, möbler och så vidare som du gillar bäst och kombinera det hela på ditt sätt.

Tips för att lyckas hitta hotellkänslan i ditt rum

För att slutresultatet verkligen ska likna och kännas som ett 5-stjärnigt hotellrum är det några detaljer som kan vara avgörande, läs mer om dessa nedan. Se gärna även https för ytterligare inspiration.

Vad gäller inredningen så brukar den på hotellrum vara stilren och dekorationerna i rummet är begränsade. För att uppnå detta stilrena resultat bör i princip alla saker med personlig klang såsom foton, böcker och små prydnader plockas bort. Ha som mål att ha så lite onödiga grejer framme som möjligt.

På den sida av sovrummet där fönster finns, bör det sättas upp en gardinstång eller stålvajer som sträcker sig från den ena väggen till den andra. På gardinstången kan då mer än en gardin per sida om fönstret få plats, och detta ger ett mycket hotellaktigt intryck. Gardinerna i sig får gärna vara i tjockare material såsom siden eller vara mörkläggande. Alternativt kan en tjockare gardin kombineras med en tunnare för rätt känsla. Att låta gardinstången eller vajern sitta nära taket ger också rummet ett intryck av att vara högt i tak.

På hotellrum är belysningen en mycket välgenomtänkt inredningsdetalj. Att ha flera olika ljuskällor i ett rum ger ett mysigt intryck och ett sådant arrangemang återfinns ofta på hotellrum. Du kan ha som riktlinje att ha minst 5 ljuskällor i rummet, om du har ett stort sovrum kan dessa utökas till sju stycken.

I princip alla hotellrum har heltäckningsmattor och detta gör enormt mycket för att få sovrummet att upplevas som just ett hotellrum. Rummet blir ombonat och ljudisolerat med en heltäckningsmatta på golvet. Att lägga in mattan i rummet är ofta ett mindre arbete än vad många tror, man kan välja att göra jobbet själv eller anlita någon för att göra det. I vissa fall behöver mattan limmas fast man i andra fall räcker det med att sätta fast den med en speciell tejp.