Renovera badrum – hur bör man tänka?

april 3, 2018

Ett rum i hemmet som vanligtvis för genomgå en och en annan renovering är badrummet. Förr lade man inte speciellt mycket fokus på denna del av huset, men idag är trivseln och funktionen i badrummet lika viktig som vilket annat rum som helst. Det finns en hel del saker som man bör tänka på innan man renoverar sitt badrum och i denna text får du smarta tips som kan göra renoveringen betydligt enklare.

  • Precis som med vilken annan renovering som helst behöver man först se till att sätta upp en budget för hur mycket renoveringen får kosta. Räkna in kostnader för material och kostnader om du behöver anlita professionella hantverkare. Det finns ett enormt utbud av snygga och praktiska badrumsinredningar och av denna anledning är det viktigt att du vet vad du har att röra dig med.
  • Efter du har satt din budget behöver du noga se till att mäta upp ytan som du ska arbeta med. Mät bredden på badrummet, höjden och längden. Det kan kännas tråkigt och jobbigt att stå och mäta varenda hörn, men processen är mycket viktig för att du ska kunna säkerställa att den inredning du vill ha verkligen kommer att få plats och se snyggt ut.
  • Sist men inte minst får man inte glömma att lägga en tanke på städning. I ett badrum vill man ha det rent och fräscht och man ska gärna kunna städa utan svårigheter. Damm och annan smuts samlar sig gärna i dessa våtutrymmen och därför bör du underlätta för dig själv genom att göra ett smart val. Det kan t.ex. handla om att välja ett badkar utan badkarsfront, vägghängda möbler eller ytor i material som är avvisande för smuts.