Spara eller låna?

mars 3, 2018

Beroende på hur stor renovering som man ska göra kan kostnaderna stiga sig riktigt höga. Ska man bygga om ett helt hem, bygga ut ett sovrum eller kanske förändra inredningen i badrummet? Inför en renovering är det många som funderar specifikt över de kostnader som man står inför och det är inte ovanligt att man försöker utföra större delar av arbetet själv, just för att spara in på plånboken så mycket som möjligt.

Naturligtvis är det alltid bäst att använda sig av pengar som man redan har istället för att ta ett lån. Har man möjlighet och tidutrymme att spara ihop de pengar som renoveringen kräver så slipper man onödiga lån med tillhörande ränta och avgifter. Det är dock inte i alla situationer som det är möjligt att spara ihop pengarna själv och i dessa fall kan man behöva finansiera med hjälp av ett lån.

Att ansöka om ett lån är idag igen konst. Du väljer själv om du vill vända dig direkt till en specifik bank eller om du vill använda dig av en låneförmedlare som erbjuder lån från flera banker samtidigt. Väljer du det sistnämnda kan du i lugn och ro jämföra räntor och avgifter mot varandra och slipper onödiga kreditupplysningar, då endast en tas.