Lyckas med renoveringen – tips!

juli 22, 2019

Att renovera i hemmet är något som har blivit otroligt vanligt. Var och varannan svensk vill på ett eller annat sätt skapa förändring genom att ta bort det gamla och ta in det nya. Det finns många steg i en renoveringsprocess som man måste ta sig igenom. Vissa är roligare än andra, t.ex. att välja snygg inredning från Lampgallerian.se eller att bestämma vilken färg det ska vara på väggarna. Andra delar är betydligt svårare och det är inte ovanligt att ett och ett annat misstag kan ske om man inte har planerat projektet noga.

 

På internet kan man hitta mängder med information om vilka misstag som man ska undvika, men vad är det då som man faktiskt ska göra för att lyckas? Här har vi samlat de bästa tipsen på hur du förbereder dig inför din renovering och hur du tar dig i mål på ett så smärtfritt sätt som möjligt.

Planera och kartlägg ditt projekt

Din planering är avgörande för hur bra din renovering kommer att gå. Se till att du skriven en lista på vad som ska utföras, vem som ska utföra de olika momenten och sätt även upp en tidsplan för när arbetet ska vara klart. Har man inte renoverat förut kan det vara svårt att veta vad en realistisk tidsåtgång är. Här kan du höra av dig till ett byggvaruhus eller en firma för att få hjälp att beräkna detta.

Hyr eller låna verktyg istället för att köpa

Ett mycket vanligt misstag är att man lägger stora pengar på att köpa alla verktyg man behöver. Istället för att köpa dessa är det rekommenderat att du hyr verktyg eller lånar istället. Många av de verktyg som du kommer behöva under renoveringen kommer du aldrig att ha användning för igen och därför är det också onödigt att faktiskt köpa dessa helt och hållet.

Våga be om hjälp

Ibland kan även den duktigaste hemmarenoveraren köra fast och då är det viktigt att man vågar be om hjälp. Du kan t.ex. fråga vänner och bekanta, fråga byggvaruhus eller hitta information på nätet. Se till att du frågar tills du faktiskt förstår.

Jämför priser innan du beställer

Priserna kan vara väldigt varierande beroende på vilken hantverkare som du anlitar och vilket byggvaruhus som du väljer. Se till att du jämför kostnaderna innan du gör en beställning för att lättare hålla din budget eller kanske till och med hamna under den.

Hantera eventuella problem direkt

Oavsett hur duktig du är på att planera så kommer det troligtvis att dyka upp problem under projektets gång. Istället för att skjuta undan dessa till senare är det bättre att ta tag i problemen direkt. Ju snabbare du tar tag i dom, desto snabbare kan du också komma vidare.