Innan du börjar bygga

november 27, 2018

Har du varit med om en renovering tidigare är du säkert medveten om allt damm som letar sig in i alla vrå och skrymslen. Har du inte varit med om ett byggprojekt tidigare kan det vara en god idé att faktiskt förbereda sig på detta. Det blir nämligen mycket dammigare än man kan tro.

Innan du börjar bygga bör du därför se till att plasta in så mycket av dina föremål och möbler som möjligt. Enkelt sagt kan man säga att man bör plasta in allt som inte omfattas av välja renoveringen. Byggdamm kan vara otroligt jobbigt att få bort och i många fall kan det till och med krävas en professionell städfirma för att bli av med dammet. Täta till plasten ordentligt vid golvet med hjälp av en tejp. Har du känsliga golv bör du använda en mer försiktig tejp, t.ex. maskeringstejp.

Trots inplastning kommer du troligtvis få kämpa en del med dammet när renoveringen är klar. När plasten dras bort flyger dammet upp och du kan behöva städa mer än en gång innan du blir av med allt. Glöm inte bort att även skydda dina golv!