Måla om dina golv

december 26, 2018

Golvens skick och utseende har stor betydelse för helheten i hemmet. När man renoverar hemma eller förändrar inredningen är det inte ovanligt att man främst fokuserar på möbler, väggar och tak, medan golven snabbt glöms bort. Om man inte vill eller inte har kunskap i hur man lägger och byter golv själv, kan man istället ta fram målarpenseln och faktiskt måla om sina golv till snygga och fräscha ytor.

Det man bör tänka på när man ska måla om sina golv är att fundera över vilken färg som man vill använda sig av. Vi menar naturligtvis inte nyansen på färgen, utan om den ska vara blank eller matt. Ju blankare en färg är, desto halar blir nämligen golvet. Det finns många färger att välja mellan och vill du ha en färg som är blank kan du istället blanda i medlet ”halkstopp”, som gör att golvet inte blir lika glatt.

Har du ett golv av linoleum, trä eller betong går det utmärkt att måla, men du bör undvika denna typ av renovering på plastmattor. Du kan vända dig direkt till en färghandlar om du vill ha hjälp att välja ut färg som passar med underlaget.