Snabb och enkel renovering

februari 26, 2020

Att renovera i hemmet är för många väldigt värdefullt. Inte nog med att man får ett hem som ser ut som man själv önskar – man kan även förändra hela hemmets känsla och få sin bostad att öka i värde. Det sistnämnda gäller naturligtvis främst i samband med en bostadsrätt, men en renovering kan alla människor göra, oavsett typ av bostad.

Alla renoveringar behöver inte vara stora projekt där golvet slängs ut, väggar slås ner eller hela köksinredningen byts ut. En renovering kan i många fall vara mycket enklare än så och dessutom mycket billigare. Med små, enkla knep kan man faktiskt komma väldigt långt. Det gäller bara att ha fantasi nog att veta hur man ska göra. Här nedan har vi samlat en lista på våra absolut bästa sätt att skapa stor förändring i hemmet, utan att behöva använda ROT-avdraget eller tömma plånboken helt.

Bästa (och enklaste) renoveringsknepen

Tapetsera eller måla om – Dina väggar utför en väldigt stor del av din bostad och utseendet på dessa kan vara avgörande för hur bra du trivs. Med hjälp av lite målarfärg eller snygga tapeter från https://www.familjetapeter.se/ kan du snabbt och enkelt förändra hela känslan i ditt hem. Måla alla väggar eller satsa på en trendig fondvägg.

Se över snickerierna – Ibland är det inte väggarna som det är fel på. Det är inte heller inredningen eller golvet, men något är fortfarande ”off”. Om dina snickerier börjar se slitna och tråkiga ut kan dessa dra ner hela inredningen i din bostad. Du kan köpa snickerifärg i byggvaruhus och enkelt måla snickerierna fräscha igen.

Byt knoppar och krokar – Ett smart och väldigt enkelt sätt att snabbt få möbler att se moderna och nya ut är genom att byta ut knoppar och handtag. Det är även något som du kan göra på dina köksluckor för att fräscha upp i köket. Vill du spara in så mycket pengar som möjligt så titta i second hand butiker eller loppmarknader.

Dekorplast – Dekorplast är verkligen guld värt för den som vill renovera på ett riktigt billigt och snabbt sätt. Dekorplast går även under namn som kontaktplast eller självhäftande plast och finns i alla möjliga typer av färger. Plasten går att fästa på alla plana ytor och tål väta och rengöring väldigt bra. Välj marmor på kaklet i badrummet, trä på bänkskivorna i köket eller varför inte mosaikmönstrat i köket.

Klickgolv – Precis som väggarna utgör en stor del av din bostad så gör golvet detsamma. Ett gammal och tråkigt golv kan dra ner vilken bostad som helst. Om du inte vill måla om ditt golv eller renovera det du redan har kan du använda dig av klickgolv. Klickgolv finns i både billigare och dyrare alternativ och sätts på plats likt ett vanligt pussel. Du klickar alltså delarna i varandra.