Bygg dina egna möbler

februari 2, 2019

Det finns få saker som är lika roliga och spännande som att bygga sina egna möbler. I dagens samhälle är det inte bara modet på kläder som ständigt förändras, utan även våra hem och inredningsstilar följer ett starkt mönster. I inredningstidningar får man läsa om de senaste färgerna som ska pryda våra väggar eller vilken typ av soffa som är helt rätt för säsongen. Det är inte ovanligt att alla svenska hem snabbt ser likadana ut, vilket för många kan kännas tråkigt och opersonligt.

Ett mycket bra sätt att få in personlighet i sitt hem är därför att bygga sina möbler själv. Visst kan det krävas en hel del kunskap och arbete för att få ihop en snygg möbel, men när du väl är klar finns det ingen i grannskapet som har en likadan byrå eller ett likadant matbord som du. En annan fördel med att bygga sina egna möbler är dessutom att du själv kan välja storlek. Du har säkerligen varit med om situationer tidigare där du har försökt att hitta en skänk eller bord till en viss yta i hemmet, men hur mycket du än letar så hittar du inte någon möbel i den storlek som du behöver.

Innan du börjar bygga så se till att du mäter upp ytan där möbeln ska stå. På så sätt är det lättare att skapa en möbel som blir så perfekt som möjligt. Se till att du skyddar golvytan där du arbetar och att du inte stressar dig igenom arbetet. Golvet får med fördel skyddas av något tjockare material, t.ex. filt eller en matta som du inte är rädd om. På internet finns det fullt av bra tips och råd för den som vill bygga sina möbler själv och du kan till och med hitta färdiga ritningar om fantasin tryter.