Vad kostar det att anlita?

januari 9, 2018

Du vill komma igång med din renovering eller ditt byggprojekt och vill, precis som många andra, se till att sänka dina kostnader så mycket som möjligt. Många människor gör misstaget av att bara välja första bästa byggfirma som man kommer över, men detta kan alltså leda till att du behöver betala mycket mer än om du hade haft is i magen och tittat dig runt innan du valde företag.

Hur mycket det kostar att anlita professionella hantverkare är svårt att säga. Mycket beror naturligtvis på hur stort arbete som ska utföras och hur lång tid man tror att arbetet kommer att ta. Majoriteten av alla byggfirmor väljer därför att sätta pris per timme för mindre arbeten och ett fast pris för större projekt. Priserna kan också variera kraftigt beroende på vart i landet som du bor.

Om man talar om enklare arbeten och t.ex. snickeriarbeten kan priset ligga någonstans mellan 300 kronor till 500 kronor i timmen. Detta är dock endast en generell prisuppfattning och för att få ett exakt pris behöver du höra av dig till företaget som du tänkt att använda dig av. Gäller jobbet svårare uppgifter och arbete som tar längre tid bör du räkna med en kostnad på cirka 400 kronor till 800 kronor i timmen.

Eftersom prisspannet är rätt stort är det rekommenderat att man använder sig av offerter innan man väljer byggfirma. Välj ut några företag som du har läst bra recensioner om och som verkar kunniga och professionella i sitt utförande.